HAVUJA#!@%&! Bootcamp

Havuja-ohjelman ensimmäinen vaihe

Potkaise ideasi liikkeelle Havuja#!@%&!-Bootcamp
–ohjelmassa 16.–17.5. & 3.6.2020!

Havuja#!@%&!-ohjelman ensimmäinen vaihe Havuja#!@%&!-Bootcamp tarjoaa kiteytettyä tietoa ja työkaluja tiimityöhön, liikeideoiden synnyttämiseen, niiden kehittämiseen asiakastarvetta vastaaviksi sekä lopulta markkinapotentiaalin löytämiseen.

Seuraava ohjelma toteutetaan verkossa: kokonaiset verkkolähipäivät 16. – 17.5.2020 ja puolikas pitchauspäivä 3.6.2020.

Osallistuminen kurssille on maksutonta.

Haku ohjelmaan on päättynyt.

Kenelle?

Ohjelma on avoin niin yksilöille kuin tiimeille. Se on suunnattu lupaaville ideoille ja niiden kehittäjille. Liikeidea voi olla vasta ajatuksen tasolla tai jo valmis konsepti. Toimialalla ei ole merkitystä. Ideakaan ei ole pakollinen; mukaan voi tulla innovatiivisella mielellä kartuttamaan vain omaa osaamistaan. Tervetulleita ovat myös ne asiantuntijat, jotka haluavat antaa oman osaamisensa muiden tiimien käyttöön.

Osallistuminen on maksutonta!

Mitä siitä saa?

Ohjelmasta saat varmuutta kehittää ideastasi menestystarinaa tai harkita sen muokkaamista uudeksi. Voit myös hypätä osaksi jo alkanutta tarinaa. Opit uusia taitoja ja saat käyttöösi työkaluja tiimityöskentelyyn, esiintymiseen sekä ideoiden kehittelyyn ja niiden konkreettiseen suunnitteluun. Miten vain, hyödyt hankkimistasi taidoista modernissa työelämässä joka tapauksessa. 

Miten?

Ohjelmaan kuuluvat kokonaiset lähipäivät (n. 10 t/pvä sis. tauot)
16. – 17.5.2020 ja puolikas pitchauspäivä 3.6.2020, toteutetaan kokonaan verkkoympäristössä. Lähipäivien sisältöjä ovat ideointi ja idean kirjastaminen, pitchauskoulutus, tiedonhakutyöpaja sekä jatkon suunnittelu. Kahden viikon itsenäisen työn aikana selvitetään asiakastarvetta ja markkinapotentiaalia, kehitetään ideaa ja haetaan perusteluja sekä valmistellaan pitchaus-esitystä. Kesäkuun pitchauspäivässä apunasi ovat kokeneet businessvalmentajat ja startup-yrittäjät.

Ohjelma

 • Alkuinfo
  Tiimiytymistä sekä alkuinfo Havuja-ohjelmasta. Selviää mitä luvassa Bootcampissa ja miten jatkat tästä eteenpäin.
 • Idean kirkastaminen ja ideointi
  Asiakasnäkökulman huomioiminen ja idean visualisoiminen, tai aivan uusien ideoiden keksiminen kevyttä ideointipohjaa hyödyntäen.
 • Pitchauskoulutus
  Pitchin perusrakenne: miten kerron ideasta ja kuinka käytän työkalupohjaa pitchauksen rakentamisessa. Harjoittelua omassa ryhmässä.
 • Pitchaukset päivän päätteeksi
  Idean kertominen lyhyesti: mitä on tehty päivän aikana ja miten jatketaan.
 • Tiedonhakutyöpaja
  Yleiset lähteet kuten markkinaselvittelyt ja tietokannat ja yksilölliset lähteet kuten asiakashaastattelut. Käydään läpi menetelmiä ja harjoitellaan niiden käyttöä.
 • Jatkon suunnittelu
  Pidemmän tähtäimen suunnitelma ja mitä seuraavan kahden viikon aikana tehdään.
 • Kaksi viikkoa itsenäistä työtä
  Selvitetään asiakastarvetta ja markkinapotentiaalia, kehitetään ideaa ja haetaan perusteluja sille sekä valmistellaan pitchaus-esitystä. Myös yksilölliset sparraukset mahdollisia.
 • Idearaati itsenäisen työn jälkeen
  Idearaati koostuu asiantuntijoista ja pidemmälle edenneistä startup-yrittäjistä sekä muista osallistujista, jotka antavat neuvoja siitä, miten idean kanssa kannattaisi jatkaa.

Seuraava toteutus: Verkkolähipäivät 16. – 17.5.2020 ja puolikas pitchauspäivä 3.6.2020.

Osallistuminen kurssille on maksutonta, haku ohjelmaan on päättynyt.

Ota yhteyttä!

Matti Laitinen

Innovaatioasiantuntija
Havujen heittelijä
matti.laitinen@savonia.fi
puh.+358 44 785 6333

Joonas Ruuskanen

Innovaatioasiantuntija
Havujen heittelijä
joonas.ruuskanen@uef.fi
puh. + 358 50 475 2764