Palvelut

Business Center Pohjois-Savon palvelut on suunnattu kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille alkaen yksityisistä keksijöistä yrityksiin, hankkeisiin, organisaatioihin ja erilaisiin tutkimus- ja kehittämisyhteisöihin. Palvelemme teitä muun muassa liiketoiminnan kehittämisessä, yritystoiminnan aloittamisessa ja innovaatioiden kaupallistamisessa.

Tutustu palveluihimme tällä sivulla. Käy myös lukemassa Usein kysytyt kysymyksemme tai ota yhteyttä, jos jokin tuntuu epäselvältä tai haluat tietää jostain lisää!

Innovaatioiden edistämisen palvelut – Yksilösparraus

Innovaatioiden edistämisen palveluilla autamme ideansa alkumetreillä olevia henkilöitä ja tiimejä arvioimaan omaa ideaansa ja pääsemään eteenpäin innovaatioprosessissa. Käytössämme on useita menetelmiä ja välineitä sekä yksilö- että ryhmäohjaukseen.

Ota yhteyttä innovaatioasiantuntijaamme Anu Häiväläiseen: anu.haivalainen@kuopio.fi, 044 718 2036, ja tarkastellaan yhdessä tilannettasi ja tarpeitasi ohjaukseen!

Innovaatioklinikka

Järjestämme Innovaatioklinikoita eri puolilla Pohjois-Savoa yhteistyössä paikallisten yrittäjyys- ja innovaatiotoimijoiden kanssa. Innovaatioklinikat ovat avoimia yrittäjyydestä kiinnostuneille ja eri vaiheissa oleville yrityksille. Innovaatioklinikalla kuulet lyhyitä tietoiskuja esimerkiksi idean suojaamisesta, rahoituksesta ja systemaattisesta idean kehittämisestä. Halukkaiden kanssa voimme keskustella heidän ideoistaan ja jatkomahdollisuuksista myös yksityisesti.

Haluatko järjestää Innovaatioklinikan kanssamme? Ota yhteyttä!

Ideatyöpaja

Ideatyöpajassa osallistujat pääsevät ideoimaan Business Centerin ideointipohjan avulla. Ideatyöpajassa voimme kehittää tiettyä liiketoiminnan ominaisuutta, uutta liiketoimintaa tai vaihtoehtoisia ratkaisuja havaittuun ongelmaan. Ideatyöpaja soveltuu hyvin idean alkuvaiheen kehitykseen. Rakennamme työpajan sisällön kohdeyleisö huomioiden. Työpaja on myös hyvä opiskelijaryhmien ideoinnin apuväline.

Ota yhteyttä, hiotaan ideat yhdessä timanteiksi.

Havuja#!@%&! -ohjelmakokonaisuus

Havuja#!@%&! on yrittäjyyden edistämiseen suunnattu ohjelma, joka muodostuu kolmesta eri tason vaiheesta (Bootcamp, Accelerator, Leap), sekä Havuja#!@%&! Nuotiopiiri -yhteisöstä. Havuja#!@%&! tukee uusien liikeideoiden liikkeelle lähtöä ja niiden kiihdytystä tulevaisuuden menestystarinoiksi. Ohjelmakokonaisuus tarjoaa osallistujilleen ideoita, sparrausta, menetelmiä ja verkostoja innovaation kaupallistamiseen, liiketoiminnan kehittämiseen ja kansainvälistymiseen.

Yrittäjyyden yhteinen oppimisympäristö

Kokoamme yhteen kaikille opiskelijoille tarkoitettuja Savonia-ammattikorkeakoulun, Itä-Suomen yliopiston ja Savon ammattiopiston yrittäjyyden opintojaksoja. Opintojaksoilla opiskellaan yrittäjyyden ja yritystoiminnan perusteita, suunnitellaan uutta liiketoimintaa ja kokeillaan sitä käytännössä monialaisessa ja -ammatillisessa yhteisössä. Opintojaksoille voi osallistua myös avoimen ammattikorkeakoulun puolelta ja monet suoritukset onnistuvat virtuaalisesti.

Ota yhteyttä yrittäjyysasiantuntija Marja Kauppiseen (044 785 6389 tai marja.kauppinen@savonia.fi), tai suoraan omaan opinto-ohjaajaasi!

 

Yrittäjyyskasvatus

Uusi Pohjois-Savon maakunnan yhteinen yrittäjyys- ja innovaatiokasvatusstrategia yhdistää ensimmäisenä Suomessa yrittäjyyden ja innovaatio-osaamisen varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin yhdeksi kokonaisuudeksi ja osaksi kaikkien oppilaitosten opetusta.

Visiona on että kaikki maakunnan oppilaitokset harjoittavat yrittäjyys- ja innovaatiotaitoja opetuksessaan vuoteen 2025 mennessä. 

Lue lisää tulevaisuudenosaajia.fi sivustolta!

 

Draft-ohjelma

Kuopion Draft-ohjelmasta on mahdollista saada sparrausta ja jopa 4000 euron arvosta tukea yritysidean kehittämiseen ja testaamiseen. Haku Draft-ohjelmaan järjestetään kolmesti vuodessa syksyisin, talvisin ja keväisin. Mukaan pääsevät tiimit valitaan ideaesitysten eli pitchausten perusteella. Liikeideakilpailu järjestetään Kuopiossa yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulun, Itä-Suomen yliopiston ja Savon ammattiopiston kanssa. Draft on tarkoitettu kaikille näiden oppilaitosten opiskelijoille, henkilöstölle ja alumneille.

Heräsikö kysymyksiä?

Käy katsomassa UKK-sivumme tai lähetä meille viestiä!