Havuja#!@&%&! Bootcamp -ideakiihdytysohjelma

Havuja#!@%&! -ohjelmakokonaisuuden ensimmäinen vaihe

Potkaise ideasi liikkeelle Havuja#!@%&! Bootcamp –ideakiihdytysohjelmassa!

Havuja#!@%&! Bootcamp on Business Center Pohjois-Savon Havuja -yrityskiihdytysohjelman ensimmäinen vaihe. Bootcamp on tarkoitettu kaikille, joilla on alustava liikeidea, jota haluaisivat työstää eteenpäin.

Osallistujana pääset kehittämään liikeideaasi neljässä intensiivisessä 2,5 tunnin työpajassa Business Center Pohjois-Savon asiantuntijoiden avustuksella. Sinulla ei tarvitse olla  selkeää liikeideaa valmiina. Kaikki tiimit pääsevät esittelemään liikeideansa Bootcampin raadille.

Voit osallistua yksin tai tiimin kanssa. Jos olet UEF-, Savonia- tai Sakky-opiskelija, voit saada Bootcampista kaksi (2) opintopistettä vapaasti valittaviin opintoihin. Voit myös vaihtoehtoisesti suorittaa laajemman opintokokonaisuuden ”yPolku 1: liiketoimintamahdollisuuden tunnistaminen”, jolloin saat viisi (5) opintopistettä. Opiskelijastatus ei kuitenkaan ole välttämätön. Osallistujamäärä on rajoitettu noin 15 tiimiin.

Päivämäärät:

ke 18.1. klo 16-18 Aloitusinfo
to 26.1. klo 16-18:30 Ryhmäkokoontuminen
ma 30.1. klo 16-18:30 Bootcamp – Idean kirkastaminen
ma 6.2. klo 16-18:30 Bootcamp – Markkinatiedonhaku
ma 13.2. klo 16-18:30 Bootcamp – Projektisuunnittelu
ma 20.2. klo 16-18:30 Bootcamp – Pitchauksen rakentaminen
to 2.3. klo 16-19 Pitchaus ETÄ
ma 13.3. klo 16-18 Pitchaus Business Center Pohjois-Savon tiloissa (Microkatu 1)

Ilmoittautumiset Havuja Bootcampiin viimeistään 18.1. sähköpostitse: tomi.tuovinen@uef.fi
puh. +358 50 571 5046

 

 
 
 
 
yPolku & Bootcamp 2023

Kenelle

Ohjelma on avoin niin yksilöille kuin tiimeille. Se on suunnattu lupaaville ideoille ja niiden kehittäjille. Liikeidea voi olla vasta ajatuksen tasolla tai jo valmis konsepti. Toimialalla ei ole merkitystä. Työskentely tapahtuu joko jo valmiissa tiimissä, uudessa tiimissä tai sparrausryhmässä. Sparrausryhmässä kukin voi kehittää omaa ideaan eteenpäin myös vuorovaikutuksessa muiden sparrausryhmän jäsenten kanssa.

Osallistuminen on maksutonta!

t

Miksi

Ohjelmasta saat varmuutta kehittää ideastasi menestystarinaa tai uusia ideoita harkittavaksi ja kehitettäväksi. Opit uusia taitoja ja saat käyttöösi työkaluja tiimityöskentelyyn, esiintymiseen sekä ideoiden kehittelyyn ja niiden konkreettiseen suunnitteluun. Miten vain, hyödyt hankkimistasi taidoista modernissa työelämässä joka tapauksessa.

Lisäksi sinulla on mahdollisuus saada osallistumisoikeus Havuja#!@%&! Accelerator -startup-kiihdytysohjelmaan ja Draft-ohjelman pitchaustilaisuuteen.

Miten

Syksyn 2021 ohjelmapäivät ovat
28.9., 30.9., 5.10.,7.10. & pitchauspäivä 12.10.2021. Työskentelyaikaa idean ja mahdollisen tiimin kanssa on hyvä varata ennen lähipäiviä sekä erityisesti lähipäivien ja pitchauspäivän väliin sijoittuvan itsenäisen työn ajaksi.

Syksyn 2021 kokonaisuus toteutetaan suomeksi.

 

Ohjelma

Esisparraukset ennen lähipäiviä

Osallistujien kanssa pidetään lyhyet yksilölliset sparraustilaisuudet. Tämän lisäksi järjestetään tilanteen mukaan esitiimiytymistä ja etäyhteysalustan käyttöönottoa ja testausta, jos toteutus tapahtuu etänä verkossa.


Alkuinfo

Alkuinfo Havuja-ohjelmasta ja tiimien tutustumiset. Selviää mitä luvassa Bootcampissa ja miten jatkat tästä eteenpäin.

Idean kirkastaminen

Asiakasnäkökulman huomioiminen ja idean visualisoiminen erilaisia työkaluja ja visuaalisia pohjia hyödyntämällä.

Pitchauskoulutus

Pitchin perusrakenne: miten kerron ideasta ja kuinka käytän työkalupohjaa pitchauksen rakentamisessa. Harjoittelua omassa ryhmässä.

Tiedonhakutyöpaja

Yleiset lähteet kuten markkinaselvittelyt ja tietokannat ja yksilölliset lähteet kuten asiakashaastattelut. Käydään läpi menetelmiä ja harjoitellaan niiden käyttöä.

Jatkon suunnittelu

Pidemmän tähtäimen suunnitelma ja mitä seuraavan kahden viikon aikana tehdään.

Kaksi viikkoa itsenäistä työtä

Työskentelyä idean ja tiimin parissa: Selvitetään asiakastarvetta ja markkinapotentiaalia, kehitetään ideaa ja haetaan perusteluja sille sekä valmistellaan pitchaus-esitystä. Myös yksilölliset sparraukset tiimien kanssa mahdollisia.

Idearaati itsenäisen työn jälkeen

Idearaati koostuu asiantuntijoista ja pidemmälle edenneistä startup-yrittäjistä sekä muista osallistujista, jotka antavat neuvoja siitä, miten idean kanssa kannattaisi jatkaa.

Osallistuneiden palautteita

Havuja#!@%&! Bootcamp gave me new perspectives on my idea.

“My idea, Urban Data, was in a mixed of prototype, testing and planning stage. My expectations for the Bootcamp program were to narrow down all the information my team had, and put it on a detailed and clear concept.

I enjoyed working with the ready-to-use material because it had clear questions and explanations that helped me clear my mind about my idea.

I also got different perspectives of my idea and got help with some areas I was missing before joining the program, e.g. competitors. I got different sources and ideas to research more about my competitors and could definitely understand more the industry I was approaching. In the future, I think that the program should contain a part where to discuss more about innovation, as there are more chances for a project to be supported if this is innovative.”

Karen Cuéllar

|

”Havuja#!@%&! Bootcampin työpajat olivat mielenkiintoisia ja niistä saadut projektityökalut ovat hyödyllisiä myös muissa projekteissa.”

|

”Havuja#!@%&! Bootcampin vetäjien asiantuntijuus ja aito auttamishalu tuntuivat arvokkaalta.”

|

”Havuja#!@%&! Bootcampin etätoteutus oli organisoitu hyvin ja Teams oli alustana toimiva.”

|

”Havuja#!@%&! Bootcamp oli innostava tapa miettiä yritykselle suuntaa!”