Tutkimus & Kehitys

Pohjois-Savon tutkimus-, kehittämis- ja koulutusorganisaatioissa on runsaasti hyödyllistä osaamista ja käytännön tutkimuksen välineistöä yrityksille sekä muille kumppaneille. Tältä sivustolta löydät tietoa yhteyshenkilöistä, tarjolla olevasta osaamisesta ja laitekannasta sekä esimerkkejä tehdystä asiakasyhteistyöstä. Klikkaa kuvia siirtyäksesi yhteistyökumppaneiden sivuille.

 

Energiateknologia 
Tukee alan yrityksiä tarjoamalla mittaus-, testaus-, analysointi- ja katselmuspalveluita energianmuuntoprosessien toiminnan analysointiin ja tehostamiseen. Tarjoaa myös kokeiluympäristöjä uusien tuotteiden testaukseen. Yhteyshenkilöt: Markku Huhtinen (markku.huhtinen@savonia.fi) ja Jorma Jokiniemi (jorma.jokiniemi@uef.fi)
Biotalous
Tukee alueen yritysten tuotekehitystä tarjoamalla mittaus-, testaus- ja pilotointipalveluita. Kestävää kehitystä tuetaan hyödyntämällä teollisuuden sivuvirtoja, kehittämällä korkean arvosaannon tuotteita sekä tutkimalla vaihtoehtoisia biomateriaaleja. Yhteyshenkilöt: Harri Auvinen (harri.auvinen@savonia.fi), Reijo Lappalainen (reijo.lappalainen@uef.fi)