Usein Kysytyt Kysymykset

Näiden usein kysyttyjen kysymysten avulla löydät helposti vastaukset yleisimpiin kysymyksiin toiminnastamme.

Klikkaa kysymystä nähdäksesi vastauksen.

Mikä on Business Center ja mitä se tekee?

Business Center Pohjois-Savo on palveluverkosto, joka vahvistaa Pohjois-Savon maakunnan ja sen elinkeinoelämän sekä muiden organisaatioiden osaamista ja kansainvälistä kilpailukykyä. Autamme Pohjois-Savoa kehittymään: haluamme varmistaa sinun menestymisesi ja maakuntamme elinvoimaisuuden vuosikymmenien päähän.

Autamme yrittäjiä ja yrittäjiksi aikovia menestymään. Tarjoamme työkaluja yrittäjyyden ja innovaatioiden, uusien palvelujen ja tuotteiden kehittämiseen. Tarjoamme myös yrittäjyyskasvatus ja -koulutuspalveluja sekä yritysten kasvu- ja innovaatiopalveluja.  Lue lisää!

Rakennamme Pohjois-Savoon ja Savilahteen oppilaitoksille, toimialoille, startupeille ja olemassa oleville yrityksille tarkoitettua yhteistä yrittäjyyden oppimisympäristöä, startup-yhteisöä, yrityskiihdyttämöä, innovaatioiden lisensiointi- ja kaupallistamispalvelua sekä Pohjois-Savon yhteistä yrittäjyyskasvatusstrategiaa.

Missä Business Center sijaitsee?

Tilamme ovat KPY Novapoliksessa Kuopiossa osoitteessa Microkatu 1, B-rakennus, pohjakerros. Helpoin sisäänpääsy on A-rakennuksen pääoven kautta. Katso yhteystietomme täältä ja kartta tästä! Tervetuloa meille!

Kuinka tavoitan Business Centerin helposti?

Ellemme ole paikalla, soita tai laita meille viestiä sähköpostitse tai somessa (@bcpohjoissavo). Löydät yhteystietomme täältä.

Kenelle Business Centerin palvelut sopivat?

Palvelumme sopivat yrittäjille tai yrittäjyydestä kiinnostuneille, yrityksensä kehittäjille, opiskelijoille, opettajille, firmojen ja työyhteisöjen henkilöstöille toimialasta riippumatta.

Onko Business Centerin palvelut sidottu tiettyyn toimialaan?

Olemme täysin toimialariippumattomia: toivotamme siis kaikkien alojen toimijat meille lämpimästi tervetulleeksi! 

Mikä on "Havuja#!@%&!" ?

Havuja#!@%&! on yrittäjyyden edistämiseen tarkoitettu ohjelmakokonaisuus, joka muodostuu kolmesta eri tason vaiheesta sekä Havuja#!@%&! Nuotiopiiri -yhteisöstä. Havuja#!@%&! tukee uusien liikeideoiden liikkeelle lähtöä ja niiden kiihdytystä tulevaisuuden menestystarinoiksi. Ohjelmakokonaisuus tarjoaa osallistujilleen uusia ideoita, sparrausta, menetelmiä ja verkostoja innovaation kaupallistamiseen, liiketoiminnan kehittämiseen ja kansainvälistymiseen. Lue lisää!

”Jos suksi tökkii, niin heittelemme ladulle havuja liukasteeksi!”

 

En tiedä kehen asiantuntijaanne ottaisin yhteyttä.

Ei huolta: meiltä löytyy myös yleinen sähköposti bcpohjoissavo@gmail.com
jonka kautta ohjaamme sinut oikealle asiantuntijalle. Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Voiko teille hakea työharjoitteluun?

Ehdottomasti! Ota rohkeasti yhteyttä joko sähköpostitse tai somen kautta (@bcpohjoissavo), niin jutellaan asiasta lisää.

 

Voiko Business Centerissä opiskella yrittäjyyttä?

Kyllä. Business Center kokoaa yhteen kaikille opiskelijoille tarkoitettuja Savonia-ammattikorkeakoulun, Itä-Suomen yliopiston ja Savon ammattiopiston yrittäjyyden opintojaksoja. Opintojaksoilla opiskellaan yrittäjyyden ja yritystoiminnan perusteita, suunnitellaan uutta liiketoimintaa ja kokeillaan sitä käytännössä monialaisessa ja -ammatillisessa yhteisössä. Opintojaksoille voi osallistua myös avoimen ammattikorkeakoulun puolelta, ja monet suoritukset onnistuvat virtuaalisesti.

 

Mikä on innovaatio ja innovaatioprosessi?

Innovaatio on jokin uusi kaupallistettu idea, joka on viety käytäntöön useiden testien kautta. Idea ilman käytännön toteutusta ei siis vielä ole innovaatio. Innovaatio voi olla uusi tai paranneltu tuote, palvelu, toimintamalli tai jopa näkökulma. Innovaatioprosessi puolestaan kuvastaa idean matkaa lanseerausvaiheeseen. Vaiheet ovat: 1. Idea 2. Karkea prototyyppi 3. Tuotekehitys 4. Lanseeraus.

Minulla on idea/innovaatio ja haluaisin viedä sitä eteenpäin. Kuinka etenen asian kanssa?

Idean tai innovaation eteenpäin viemisen voit aloittaa täyttämällä tämän ideointipohjan. Ideointipohjan avulla ideasi/innovaatiosi havainnollistaminen helpottuu. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä innovaatioasiantuntijoihimme ja sopia tapaamisesta, jossa kartoitetaan tilannettasi. Lämpimästi tervetuloa meille!

Onko uusi ja uniikki idea välttämättömyys liiketoiminnan aloittamiselle?

Ei missään nimessä ole välttämättömyys! Oman yrityksen voi perustaa vaikka omien taitojen ja harrastusten pohjalta. Aina ei tarvitse keksiä pyörää uudelleen ollakseen yrittäjä. Ota asiantuntijoihimme yhteyttä, jos haluat keskustella asiasta lisää. Lämpimästi tervetuloa meille!

Haluaisin tehdä harrastuksestani ammatin. Miten etenen asian kanssa?

Ota yhteyttä yrittäjyysasiantuntijoihimme, niin suunnitellaan yhdessä sinunnäköisesi polku yrittäjyyteen. Lämpimästi tervetuloa meille!

Mitä teen, jos minulla olisi liikeidea, mutta en halua tehdä siitä kokopäivätyötäni?

Siinä tapauksessa kevytyrittäjyys voisi olla sinun kohdallasi varteenotettava vaihtoehto. Ota yrittäjyysasiantuntijoihimme yhteyttä ja katsotaan sinun polkusi yrittäjyyteen yhdessä. Lämpimästi tervetuloa meille!

Onko olemassa oikeaa aikaa tai ikää perustaa yritys?

Ei missään nimessä. Yrityksen voi perustaa missä elämänvaiheessa tahansa, kun itse tunnet olevasi valmis siihen. Ollessasi valmis kokeilemaan yrittäjän polkua, ota asiantuntijoihimme yhteyttä!

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi?

Lähetä se suoraan meille!